Nieuw concept: drie-traps metaalscheider voor kunststofrecycling

Three-stage metal separator for plastics recycling

Op de IFAT in München (Hal B6-316)  introduceren we een drie-traps metaalscheider voor onder meer kunststofrecycling. Dit geheel nieuwe concept bestaat uit een met bovenbandmagneet en high-gradiënt koprolscheider uitgeruste Eddy-Current scheider. Het systeem verwijdert in één run staal, heel fijn ijzer en RVS, evenals non-ferro metalen zoals koper, aluminium, messing, edelmetalen en lood. Zélfs met metaal vervuilde deeltjes worden uit de productstroom gescheiden. Het resultaat van deze geïntegreerde module is een schonere en beter verkoopbare eindfractie voor kunststofverwerkers. Door de lagere vervuilingsgraad in het granulaat of de flakes worden er in het downstream proces minder kosten gemaakt; filters van smeltschroeven en installaties voor de chemische verwerking van kunststoffen blijven schoon en lopen niet vast.
 


Aanpasbaar modulair systeem voor kunststof, WEEE en ASR recycling
Deze hoogwaardige 3-in-1 metaalscheider is bedoeld voor fijne materialen van 0 tot 15 à 20 mm.
Hij wordt met name toegepast in de kunststofverwerking, maar ook de WEEE en ASR zijn belangrijke toepassingen waar deze magneettechniek meer waardevolle metalen uit de productstroom kan halen. In dit geval met recovery als doel in plaats van verwijderen van metaalvervuiling. We hebben  gekozen voor een combinatie met een bovenband in plaats van een trommelmagneet, omdat de eerste scheidingsstap een schonere eindfractie geeft, die beter verkoopbaar is. Indien gewenst is dit modulaire systeem ook leverbaar zonder bovenbandmagneet.



Drie-traps scheiding voor een optimale werking
Het materiaal wordt breed en in een dunne laag aangevoerd via een trilgoot. Deze monolayer maakt verdere verwerking van de productstroom gemakkelijker. Daarna treedt de bovenbandmagneet in werking. Deze scheidt grovere staaldeeltjes uit het materiaal. De high-gradient koprolscheider verwijdert fijne ijzerdeeltjes plus RVS, inclusief ingesloten staal- en RVS-deeltjes, waarna de 38 HI Eddy-Current scheider de non-ferro delen scheidt, zélfs wanneer ze aangehecht zijn aan bijvoorbeeld rubber of kunststof. De dunnere laagdikte, evenals de voorscheiding door de bovenbandmagneet maakt dat de scheiders hun werk beter kunnen doen. De combinatie van deze drie verschillende scheidingstechnieken zorgt ervoor dat recyclers meer waarde creëren door een schoner eindproduct over te houden, wat efficiënter te verwerken is en daardoor meer oplevert. Uiteindelijk resulteert dit in een intensievere metaalscheiding en daarmee een grotere terugwinning van waardevolle metalen.


Meer informatie kunt u aanvragen via het contactformulier